Skaffa kakelugn

varför skall man ha kakelugn?

Vilka fördelar är det med en kakelugn

Funderar på om en kakelugn är något för dig? Här kommer listas några av de fördelar man kan ha med en kakelugnugn och varför det är en bra ideé. 

 

Kakelugnar har prytt hemmen i sverige i flera årtionden och de skapar en skön känsla hemma med värme och stil. En kakelugn som matchar och kompletterar huemmet skapar ofta en central plats för familjen. Att tillsammans med familjen krypa ihop och titta in i elden och känna gemenskap är något som skapar minnen. 

Trender kommer och går och under på 80- och 90-talet togs många kakelugnar bort ur hemmen och förstördes. Men många bevarades också och nu när trenden går åt andra hållet med är ett ökat intresse finns det begagnade kakelugnar att tillgå. Kakelugnar är designade för att med lite vedåtgång skapa mycket värme under lång tid. Tack vare rökkanalerna inne i ugnen värms kakelugnens tegel upp och kan avge värme under många sköna timmar. Skapar effektiv värme är något de gör med bravur.

 

Kakelugnar höjer även värdet på bostaden då det är en eftertraktad inredningsdetalj. Allra bäst är det om den är i bra skick och man har eldningstillstånd i den. Kakelugnen tillsammans med eldningstillbehören skapar en effektiv mysfaktor!

Har du som kakelugnsägare insett några andra fördelar som inte är listade här?
Skriv en kommentar nedan och hjälp oss göra artikeln mer komplett. Tack för din hjälp!

 

Vill du lära dig hur du eldar i din kakelugn? Läs här